Nieuwsbrief Maart

Bijlage: 

Inpak wafels:

Op donderdag 1 maart worden de wafels ingepakt vanaf 20.00 uur. Het zou fijn zijn, moesten er dan genoeg helpende handen zijn. Dan gaat alles wat sneller vooruit. Ook voor vrijdag 2 maart zoeken we nog één of meerdere personen, die kunnen komen helpen tussen 8.30 en 9.30 uur, rond 12.00 uur en rond 15.30 uur. Alvast bedankt voor de hulp.

Bijententoonstelling:

Dit jaar organiseren de Liefhebbers van het Zoet een bijententoonstelling in het CC den Boomgaard in Broechem. Zij vieren hun honderdjarig bestaan. Heel veel klassen hebben

ingetekend op deze boeiende tentoonstelling. Ook voor de ouders beslist een aanrader tijdens het weekend van 24 en 25 maart. 

Toneel:

Op dinsdag 6 maart wonen de leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar een toneelvoorstelling bij in het CC den Boomgaard. Zij rijden daar met de fiets naar toe. Zorg dat alle fietsen in orde zijn aub.

Vormingen:

Heel wat leerkrachten volgen deze maand een vorming. Zij verdienen hiervoor een pluim. Hun onderwijs blijft immers up to date en dat kunnen we alleen maar aanmoedigen.

Bedankt daarvoor.

Verkeerssituatie:

In september van dit schooljaar werd er een ouderenquête afgenomen. Deze werd uitgebreid besproken op de laatste vergadering van het oudercomité. Voor een gedetailleerd verslag verwijs ik graag naar het verslag van die vergadering. Het belangrijkste pijnpunt dat naar voor kwam, was de verkeerssituatie rondom de school.

Daarom was er al voor de vakantie een vergadering met de werkgroep verkeer, de politie en de schepen van Verkeer. Hier werd de verkeerssituatie rondom de school bekeken. Er werden heel wat ideeën uitgewisseld.

Heel concreet werd er afgesproken dat de politie begin maart elke dag aan de school zal patrouilleren. Elke auto die verkeerd geparkeerd staat of de verkeerssregels overtreedt, zal een verwittiging krijgen. Na enkele weken zal er door de politie overgegaan worden tot beboeten. Mag ik daarom in naam van de werkgroep verkeer vragen om niet meer te parkeren op het verhoogde plateau aan de school? Wij zijn van mening dat er rondom de school meer dan genoeg parkeerplaatsen zijn. Op ongeveer 50 meter van de school bevindt zich trouwens over de apotheker een extra parking die mag gebruikt worden.

Verder zal de gemeente bekijken of er eventueel een kiss and ride zone kan gemaakt worden in de omgeving van de school. Vanaf begin maart zal er ook ’s morgens vanaf 8.45 uur een leerkracht staan aan het zebrapad in de Kloosterstraat. Deze zal ook mee de ouders vriendelijk verzoeken om de verkeersregels te respecteren.

In de omgeving van de school zullen ook octopussen geplaatst worden om de aanwezigheid van de school nog extra in de verf te zetten.

We zullen jullie via de nieuwsbrief verder op de hoogte houden.

Tot slot willen we alle kinderen een dikke proficiat wensen voor het dragen van de fluovestjes.
Dit mag gerust een fantastisch succes genoemd worden.

Verkeersouders:

Iedere ouder, grootouder of andere vrijwilliger die zich wil inzetten om de verkeersveiligheid van schoolkinderen te verbeteren, kan verkeersouder worden. Wil jij een helpende hand zijn op de school van je kinderen? Informeer op school waar en wanneer ze je hulp kunnen gebruiken en registreer je als verkeersouder bij de Vlaamse Stichting Verkeerskunde.

Startpagina
Schooljaar: 
2011-2012