Zesde leerjaar

Zesde

Dag vrienden van het zesde leerjaar,

Een laatste dag geeft vaak een dubbel gevoel, als je de tijd van je leven hebt gehad. Enerzijds wil je graag terug naar huis, naar mama en papa en je eigen bed. Maar anderzijds neem je ook afscheid van iets dat mooi en leuk was. De kinderen van het zesde leerjaar besloten om ook de laatste dag toe te voegen aan een lijst van mooie herinneringen.

Na het opruimen van de kamers en het inpakken van de bagage, speelden we nog een spelletje 'Eén tegen allen', de vrienden van het zesde wonnen grandioos, dankzij een goeie samenwerking en goed leiderschap.

Na het middagmaal zouden we normaal naar de Kleine Nete trekken om nog eens in die prachtige rivier te zwemmen. Het weer wou echter niet echt mee, dus besloten we om direct naar de plek van de laatste verrassing te fietsen. Onderweg mochten we opnieuw verpozen bij een hapje en een drankje in de tuin van Ilyans oma.

De kinderen raadden al snel dat het laatste feestje plaats zou vinden in de Wij / Wei van juf Tinneke, waar er gezwommen kon worden in de zwemvijver van de lieve buurvrouw.

We propten ons nog een laatste keer vol met allerlei lekkers, waaronder heerlijke hot dogs, haalden nog wat herinneringen op, speelden in de tuin en keken met open mond naar de kunsten van Matito Tank, de zoon van juf Tinneke die een held is op de BMX. 

Rond zeven uur stapten we dan voor een laatste keer onze fiets op richting Sint-Jozefschool waar de ouders al stonden te wachten. Volgens wat ik hoorde waren heel wat kinderen hun stem vergeten in Herentals. 

We kunnen terugblikken op een prachtige week. Het weer wou niet altijd mee, maar dat hield ons nooit tegen om er het beste van te maken. Allemaal samen hebben we er - hopelijk - voor gezorgd dat de vrienden van het zesde voor altijd met een goed gevoel aan de lagere school en elkaar terugdenken. Ik denk persoonlijk dat het fijn is om negen jaar met zo een week te kunnen afsluiten. 

Wij willen heel graag nog een laatste keer zeggen dat we er van hebben genoten, van de eerste tot de laatste minuut. Dankzij die bende vrolijke, grappige, lieve, vertederende kinderen. 

Groetjes van juf Heidi, juf Tinneke, juf Rina en meester Sven 

Groetjes ook van alle kinderen! 

Aantal reacties: 3
Geplaatst: 26/06/2021
Zesde

Dag vrienden van het zesde leerjaar,

Vandaag begonnen we er rustig aan met wat langere tijd voor het ontbijt. Daarna kregen de kinderen de tijd om zich voor te bereiden voor de bonte avond.

Rond tien uur begonnen onze jongens en meisjes dan aan de oriëntatietocht. Ze werden verdeeld in twee groepen, kregen wat foto's en informatie op papier mee en zochten dan hun weg door de Herentalse bossen.

Na het middagmaal wandelden we naar de berg in het domein waar een attractiepark op ons stond te wachten. Joost, Tom, Mathijn en Juul (respectievelijk man, broer, zoon en vriend van juf Tinneke) hadden daar opgebouwd: een death ride, een apenbrug en een reuzeschommel. De kinderen hoefden zich enkel uit te leven en dat deden ze ten volle. We sloten een heerlijk opwindende namiddag af met een spelletje baseball. Namens heel onze groep willen we de organisatie van het pretpark hartelijk danken.

We sloten een superleuke dag af met een te gekke voorstelling van onze kinderen. Iedereen die dat wenste kreeg een plek op het podium en die tijd werd erg mooi en goed ingevuld. Cabaret, humor, skills, dans en zang: alles passeerde de revue. Wij denken dat deze avond nog heel lange tijd een glimlach op ons gezicht gaat toveren. Niet in het minst omdat we de avond afsloten met een spontane fuif, een enorm feest dat al onze kinderen op de dansvloer lokte en op een heel mooie manier de levensvreugde van  onze lieve en spontane kinderen toonde. Naarmate het einde in zicht kwam, groeide ook het besef: het zit er bijna op. Misschien daarom dat iedereen zich overgaf aan het moment.

Het zat er dus bijna op, maar nog niet helemaal. Morgen staat er nog een leuke dag op het programma. Een dag die zal eindigen op een (leuke?!) climax.

In alle kamers vielen de ogen snel dicht en werden er mooie herinneringen verwerkt.

Groetjes van iedereen hier op avonturenklassen! 

Aantal reacties: 3
Geplaatst: 25/06/2021
Zesde

Dag vrienden van het zesde leerjaar,

De 'Dag Des Doods' bracht alles wat je van een avonturenklas mag verwachten. Het was echt voor elk wat wils.

In de voormiddag stonden er pleinspelen en een tocht met de mountainbike op het programma. Ervaren gids Niels loodste ons perfect door de off-road tracks. Maar hij stippelde ook een parcours uit dat binnen ieders mogelijkheden lag maar toch uitdagend genoeg was. Bovendien wachtte hij steeds op aansluiting aan knooppunten.

In de namiddag trokken we dan naar De Hut om te gaan kajakken. Per drie in de kajak op een tocht van 6 kilometer. Halverwege hielden we een korte pauze, dronken een frisdrank en aten een koekje en daarna vaarden we richting finish.

De wandeling terug - 8km - leidde ons door wegeltjes, langs de mooie Nete maar ook voorbij de herberg van Bartel Van Riet.

Voor we onze picknick aten, doken de moedigsten onder ons nog in het frisse maar zuivere water van de Kleine Nete.

Terug aan het verblijf wachtte Baktash en Bilal nog  een extra verrassing. Hun mama en papa kwamen het goede nieuws graag persoonlijk vertellen en trakteerden ons op snoep en chips. 

We sloten de leuke dag af met een kampvuur, marshmallows en een spelletje Weerwolven van Wakkerdam.

Doodmoe maar echt voldaan kroppen we rond 22h30 in ons bed, om alweer mooie herinneringen te verwerken in onze dromen.

Heel veel groetjes van de avonturiers van De Brink!

Aantal reacties: 5
Geplaatst: 24/06/2021
Zesde

Dag vrienden van het zesde leerjaar,

Op dag twee stond Bobbejaanland op het programma en de dag bracht wat hij verwacht had: dolle pret. Onze jongens en meisjes waren uitgelaten. Zo hard keken ze naar deze dag uit, dat zelfs de regen geen domper op de vreugde kon zijn.

Tijdens de dag waren de kinderen vrij. Enkel moesten ze zich op afgesproken tijdstippen melden bij ons. We hadden daarvoor een WhatsAppgroep aangemaakt en we willen echt benadrukken dat de kinderen zich heel stipt aan de afspraken hielden. Ze lieten zich gaan in het moment, maar hielden toch ook een verantwoordelijkheid. Dat verdient een dikke pluim. Net zoals het feit dat deze groep nooit zeurt omwille van het weer een compliment verdient.

De foto's in het pretpark zorgen voor een beeld van de tijdsgeest, het is wat het is.

Wat de kinderen en wij en alle betrokkenen (wij gaan hen hier niet noemen omdat zoveel lieve mensen begaan waren met deze zaak) nog gelukkiger maakte, was het nieuws van de dag dat er kwam van de kant van de familie Salarzai. Na een lange weg kregen zij een positieve reactie op hun verblijfsaanvraag. We prijzen ons gelukkig dat wij mochten delen in het geluk van de jongens.

's Avonds stond er nog een quiz op het programma die gewonnen werd door het team van Nils, Luiz, Bebel en Riet.

Daarna ging het richting slaapkamers, de dag was behalve leuk ook vermoeiend.

Conclusie: ook dag twee werd gesmaakt als een topdag.

Tot morgen lieve vrienden van het zesde leerjaar!

Groetjes van de kinderen, de juffen en de meester. 

Aantal reacties: 7
Geplaatst: 23/06/2021
Zesde

Hallo lieve vrienden van het zesde leerjaar

Onze eerste dag van de avonturenklassen zit er op en uit alle monden klinkt hetzelfde geluid: het is hier geweldig!

We vertrokken op een uitgeregende tocht met de fiets en er werd op geen enkel moment door wie dan ook geklaagd.

Na een aantal tussenstops kwamen we dan ook dolgelukkig aan in Herentals. Het verblijf overtrof de stoutste verwachtingen van de kinderen. Het terrein werd meteen uitgebreid verkend.

Na het uitpakken van de bagage speelden we een leuk bosspel, gebaseerd op de Kolonisten van Catan. Juf Tinneke dacht dit super uit!

Na het avondmaal hebben onze jongens en meisjes dan nog wat gespeeld, alvorens we onze Rode Duivels in vol ornaat gingen aanmoedigen. We durven te stellen dat de winst dankzij onze vocale steun een feit werd. 

Zonder morren trok iedereen daarna moe maar voldaan naar bed. En in die slaapkamers werd het al gauw lekker rustig. Iedereen droomde waarschijnlijk al van Bobbejaanland. 

Onze kinderen en wij, juffen en meester, willen heel graag de oma van Ilyan bedanken voor het fijne onthaal in haar magnifieke tuin. En koekje, een truitje en een drankje, en een tuin met veel om te ontdekken. Dank je wel! 

Zo, dat was het dan voor nu. Morgen krijgen jullie foto's en een update van dag 2. Als die half zo leuk wordt, is het nog steeds SUPER! 

Groetjes van de vrienden, de juffen en de meester van het zesde leerjaar. 

Aantal reacties: 6
Geplaatst: 22/06/2021
Zesde

De workshop muzische van tijdens de pauzeweek voor de paasvakantie werd verzet naar donderdag 27 mei. We trokken zelfs op verplaatsing, naar de wei van juf Tinneke. Daar stond de leerlingen een heuse aflevering van De Mol te wachten, met dien verstaande dat wij zelf aan de slag gingen om de 'Mollen' te ontmaskeren.

Alles was tot in de puntjes voorbereid, de kinderen vonden het geweldig! 

Wij zeggen uit de grond van ons hart welgemeend dank je wel, lieve juf! Het werd een workshop om nooit te vergeten en indien mogelijk nog vaak te herhalen! 

Oh ja. Wij willen ook onze leerlingen een compliment geven voor het consequent dragen van het mondmasker. Enkel om te eten, ging het even af. Super van jullie! 

Juf Heidi en meester Sven 

Geplaatst: 31/05/2021
Zesde

Op 27 en 28 juni trokken wij met het zesde leerjaar de natuur in om onze lessen biologie in de praktijk om te zetten. 

We gingen op onderzoek in velden, bermen en bij bij water. 

Onze zesdeklassers toonden zich echte meesters in veldonderzoek: we onthouden hun namen, er gaan er zeker ooit genommineerd worden voor een Nobelprijs in de biologie. 

Maar ook Humo's Comedy Cup kan zich opmaken voor nieuwe deelnemers: Caroline heeft meester Sven twee keer (!) beetgenomen met een leeg potje. 'Kijk eens wat ik gevonden heb, meester?' 

Groetjes van juf Heidi en meester Sven. 

Geplaatst: 31/05/2021
Zesde

Het zesde leerjaar toonde zijn kunsten en behendigheid op de fiets. Het nieuwe fietsparcours werd echt gesmaakt: wij kregen als school de eer om een volledig nieuw concept uit te proberen. 

En of het goedgekeurd werd! 

Bedankt voor dit enorm leuke initiatief! 

Groetjes van 6a en 6b 

Geplaatst: 18/05/2021
Zesde

Onze leerlingen toonden zich weer van hun meest duurzame kant door de handen uit de mouwen te steken en zwerfvuil in de omgeving van de school aan te pakken. 

Uiteraard hoorden een kleine pauze en wat extra speeltijd daar bij. 

Het was leuk om nog eens samen iets te doen, voor een goed doel dan nog! Dat maakte het extra leuk!

Groetjes van 6A, 6B, juf Heidi en meester Sven.

Aantal reacties: 1
Geplaatst: 18/05/2021
Zesde

Op 2 maart mochten onze zesdeklassers nog eens op uitstap. En of we ervan genoten hebben!

Met de fiets trokken we er op uit onder politiebegeleiding, het zonnetje scheen uitbundig en uiteraard waren we allemaal ontzettend goed gemutst. 

Het planten zelf, dat konden onze jongens en meisjes als de beste: volgens de mensen van de organisatie hebben zij het meest en het best geplant! Er zijn duidelijk groene vingers aanwezig op onze school. Misschien met dank aan meester Johnny en meester Jeroen van het vierde die veel aandacht aan de natuur besteden. 

Toen we veilig terug werden afgezet aan de schoolpoort, zei de agent: "Ik hoop dat de kinderen dit jaar nog een paar uitstappen mogen doen ocharme!"

Wij helpen het hem hopen en zullen zo veilig mogelijk blijven werken om daar voor te zorgen! 

Heel veel groetjes van juf Heidi en meester Sven en alle vrienden van het zesde! 

Geplaatst: 18/03/2021
Eerste, Zesde

Onze jongens en meisjes van het zesde zijn steeds vragende partij om samen te werken met hun vrienden van het eerste leerjaar. Onnodig te zeggen dat ze er enorm veel zin in hadden!

Samen werden er knappe dingen gemaakt, die juf Chris en juf Dorien heel mooi tentoon hebben gesteld in de gangen van onze school.

Elke keer genieten we er van om samen dingen te doen. Op naar de volgende samenwerking zou ik zeggen!

Juf Heidi en meester Sven 

Aantal reacties: 1
Geplaatst: 14/11/2020
Zesde

De medailleoogst was groot dit jaar op de loopcross in Oelegem. Zowel het vierde, het vijfde als het zesde leerjaar gaven het beste van zichzelf.

Juf Rina had het allemaal weer fijn geregeld, alles verliep uiterst sportief en corona-proof. 

Maar ik onthoud vooral de fijne namiddag met de twee beste zesde leerjaren van België!

Samen maakten we er een heel leuke uitstap van: het in groep fietsen verliep ordelijk, de vrienden van het zesde leerjaar toonden zich van hun beste kant.

En stiekem zijn wij natuurlijk ook supertrots op de prestaties! Winnen kan deugd doen, als er ook fair play is!

Geplaatst: 14/11/2020
Eerste, Zesde

Net voor de vakantie deden we nog een activiteit met onze peters en meters van het 6de leerjaar.

Vanuit een gedicht over een herfstmannetje startte onze activiteit.

Hoe zag dat herfstmannetje eruit? Wat heeft hij allemaal? Welke kleur heeft hij?

Hoe heet hij? Vertel een leuk verhaal over je herfstmannetje.....

Dit waren allemaal vragen die beantwoord zouden worden na het maken van het herfstmannetje.

Met natuurlijke materialen knutselden de peters/meters samen met hun petekind op een creatieve manier het herfstmannetje zoals het er in hun verbeelding uitzag.

Mooi om hen zo te zien samenwerken, te zien praten met elkaar, elkaar te helpen,.....zoveel meer dan gewoon wat knutselen!

(zie foto's)

Aantal reacties: 1
Geplaatst: 03/11/2020
Zesde

Voor onze sportdag had juf Rina weer super leuke activiteiten geregeld!

De jongens en meisjes van het zesde zorgden er dan weer voor dat het een heel leuke dag werd, dankzij de sportiviteit en fair play.

En toegegeven: het weer zat al bij al ook mee hoor!

Geniet van de foto's zouden we zeggen (en neem er een sportdrankje bij).

Aantal reacties: 2
Geplaatst: 16/10/2020
Eerste, Zesde

Ondertussen zijn we allemaal gestart in het eerste en het zesde leerjaar. Normaal gezien wisten we eind vorig schooljaar wie onze meter en peter werd. Door corona werd dit uitgesteld. 

Nu zijn we zover! We hebben onze meters en peters leren kennen. We hebben een leuk spel gespeeld waarbij de grote jongens en meisjes van het 6e leerjaar, ons hebben wegwijs gemaakt op school. 

Aantal reacties: 2
Geplaatst: 30/09/2020
Zesde

Met onze twee zesde klassen gingen we op uitstap naar Eben-Emael.

Het weer was super, de gidsen waren dat ook.

Maar vooral: onze jongens en meisjes zorgden er voor dat het voor iedereen een top-dag werd!

Geniet maar mee van de foto's.

Aantal reacties: 1
Geplaatst: 27/09/2020
Zesde

Op de eerste schooldag hebben we een aantal leuke foto's gemaakt van onze zesde klassen! 

Onze jongens en meisjes hadden er plezier in, juf en meester ook!

Aantal reacties: 1
Geplaatst: 02/09/2020
Zesde

Het laatste jaar in de Sint-Jozefschool steekt boordevol leerrijke en leuke dagen.

Laten we ons samen aan dit avontuur wagen.

Het wordt een jaar om nooit te vergeten!

 

Ik kijk ernaar uit om jullie dinsdag allemaal terug te zien.

Geniet nog van die enkele dagen vakantie.

 

Tot snel

Juf Heidi

Geplaatst: 27/08/2020
Zesde

Welkom in 6B, fijne vrienden!

 

We gaan er samen een top-jaar van maken! Ik heb een paar foto's van de klas genomen, maar ze is nog niet af.

Daar gaan we samen voor zorgen, we maken onze eigen gezellige leeromgeving!

 

Tot dinsdag, ik kijk er erg hard naar uit!

 

Meester Sven

Aantal reacties: 5
Geplaatst: 27/08/2020