ma 13 jan 16u57

of uw kind inschrijven

maak dan een afspraak door een mailtje te sturen naar

dir@sintjozefschool-emblem.be

Broers en zussen van kinderen die al naar onze school gaan en kinderen van personeel hebben voorrang.

De andere inschrijvingen gebeuren chronologisch.

Bouw nieuwe kleuterschool!!!

vr 30 apr 16u30

De eerste steenlegging is een feit!

Zie promofilmpje!

Delen via facebook en andere sociale media mag altijd! ;-)

Nog enkele andere sfeerbeelden van de eerste steenlegging hieronder.

Gemeente Ranst schenkt CO2-meters voor alle klassen

di 22 dec 8u45

Gemeente schenkt scholen CO2-meter om gezonde lucht op peil te houden

27 november ’20 (vr)

In tijden van corona blijkt eens te meer het belang van een gezonde binnenlucht en goede ventilatie. De gemeente wil mee zorgen voor een goede luchtkwaliteit in alle klaslokalen van Ranst. Daarom verdeelde zij 108 CO2-monitors in de scholen op haar grondgebied.

Voldoende ventilatie, het is één van de cruciale factoren om het coronavirus buiten te houden. De gemeente Ranst heeft daarom aan alle scholen op haar grondgebied een kindvriendelijke CO2-meter geschonken. Die houdt sinds 26 november de luchtkwaliteit in de gaten in de klassen van alle lagere scholen van Ranst. De Upzio AirQ’s – zo heten de toestellen officieel – geven met een groene, oranje en rode smiley aan of het al dan niet goed zit met de hoeveelheid CO2 in de klas. Tegelijkertijd geeft hij een indicatie van de hoeveelheid vluchtige organische stoffen (voc).

Moet een ruimte verlucht worden of niet? Deze CO2-meter beantwoordt die vraag. Het  meettoestel geeft aan wanneer de lucht ongezond of van matige kwaliteit is. In dat geval moet de ruimte verlucht worden om te vermijden dat de leerlingen last krijgen van hoofdpijn en concentratieproblemen.

Luchtkwaliteit is voor kinderen een erg abstract begrip. Je voelt, proeft of ruikt het niet, maar het is essentieel. Met dit toestel worden leerkrachten en leerlingen actief betrokken bij het beoordelen van de kwaliteit van de lucht in de klaslokalen: is er voldoende ventilatie, wat is de impact van het openen van een raam of van het aantal mensen en verblijfsduur in de klas...

Met de aankoop van deze toestellen wil de gemeente de luchtkwaliteit in de klassen verbeteren én de strijd tegen het coronavirus nog efficiënter maken. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.

De school dankt de gemeente Ranst voor hun steun. De kinderen houden nu mee een oogje in het zeil om een optimale luchtkwaliteit te hebben in onze lokalen...

De zingende zebra's - FLUOACTIE

zo 1 nov 11u38

Hier kan je enkele sfeerbeelden vinden van de fluoactie van deze week. Onze zebra's hadden samen met juf Tinneke een mooi liedje en dansje gemaakt. Kijken jullie mee?

Niet vergeten na de vakantie allemaal in FLUO naar school!

Popup Webwinkel Oudervereniging

za 17 okt 10u40

Beste ouders, grootouders en sympathisanten,

traditiegetrouw is het eerste weekend van
oktober, hét moment waarop we met z’n allen gezellig kunnen tafelen in onze
school. Jammer genoeg heeft COVID – 19 daar dit jaar anders over beslist. Tot
onze grote spijt konden wij dan ook niet anders dan het culinair weekend te
annuleren.

Gelukkig zijn wij niet bij de pakken blijven
zitten en stellen wij u als alternatief graag onze nieuwe webshop voor. Via
deze webshop kan u tal van producten aankopen, van lokale handelaars, al dan
niet in een leuke geschenkverpakking. De opbrengst gaat integraal naar de
inrichting van de nieuwe kleuterschool.

Neem zeker en vast eens een kijkje op  http://webshop.sintjozefschool-emblem.be.

. Op 9 november sluit onze webshop, zodat we
alle bestellingen kunnen verwerken. Op zaterdag 21 november kan u
tussen 9u en 16u uw bestelling ophalen in de school. Vanaf € 75 beschikt u over
de mogelijkheid om uw bestelling aan huis te laten leveren indien u dit wenst
(enkel te Emblem).

Wij danken u alvast voor uw steun,

De oudervereniging.

Inschrijvingen

wo 26 aug 8u29

Afbeeldingsresultaat voor afbeelding info en inschrijving school

Wil u eens een kijkje komen nemen op onze school

of uw kind inschrijven

maak dan een afspraak door een mailtje te sturen naar

dir@sintjozefschool-emblem.be

De andere inschrijvingen gebeuren chronologisch.

Ons schoollied samen zingen

vr 14 feb 20u01

Vandaag zongen we op het einde van de dag samen ons schoollied. Dit was als afsluiter van de week van de vriendschap (tegen pesten). Samen zingen was heel leuk en zorgt voor veel verbondenheid.

Het bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten

ma 9 dec 19u36

dag van de leerkracht

di 8 okt 18u31

5 oktober ... dag van de leerkracht!  Tijd om de hard-werkende leerkrachten even in de bloemetjes te zetten.

De kinderen van het eerste leerjaar en mevrouw Chantal hadden een plannetje bedacht om alle leerkrachten te verwennen voor deze toch wel speciale dag.

Zonder dat er iemand van op de hoogte was, werd de turnzaal veranderd in een "wellness-salon".

Massages, schminken, crèmekes, komkommers op de vermoeide oogleden, stone-massage, ... het kon niet op!

Alle juffen en meesters genoten van deze verwennerij...

Nadien volgde er ook nog een broodjeslunch .

Dank je wel mevrouw Chantal en kinderen van het eerste leerjaar om dit te organiseren!

Dank je wel mama's om onze bewakingen tijdens de middagpauze over te nemen!

strapdag

zo 29 sep 14u57

Zalig oefenen in het zonnetje !

Subscribe to Front page feed